AKUPUNKTUR

vilka besvär jag främst behandlar

Menstruella besvär

Akupunktur är en effektiv metod för att positivt påverka kvinnors menstruationscykel. Besvär som PMS, utebliven menstruation, rikliga blödningar med mera lindras och brukar vanligtvis återgå till en mer "normal" period redan efter några behandlingar.

En normal menstruation ger inte smärtor, svullna bröst, humörsvängningar eller illamående. Akupunktur (ev kostomläggning och örter) ger goda förutsättningar till en hälsosam menstruationscykel - helt utan biverkningar!

Även PCO kan minska och försvinna med traditionell kinesisk medicinsk behandling och eventuell kostomläggning. Stress relaterade besvär

Det finns punkter på kroppen som får dig att gå ned i varv och landa i nuet. Stress är i lagom doser en naturlig livsingrediens MEN om vi ständigt har ett påslag av stress kommer det ge fysiska och psykiska problem hur roligt vi än har eller tråkigt. 

Akupunktur och lite "handpåläggning" får kroppen att slappna av, sinnena att lugna sig och nervsystemet kan koppla av. Alla behöver vila och återhämtning "för eller senare"!


Akuta skador - ta ned svullnad

De idrottsskador jag främst jobbar med är fotbollsrelaterade som stukade fötter, spända muskler (träningsvärk), "lårkakor", nackspärr och lite annat som hör sporten till. Nä själva skadan uppstår är det absolut viktigaste att stoppa blödningen. Det gör jag oftast via örtmedicin (oralt eller som ett plåster). Då blir inte svullnaden lika besvärlig vilket oftast ger minskad smärta och snabbare återhämtning. Cirkulation är nämligen A och O för att läkning ska ske på ett bra sätt.

Akupunktur med örter är verkligen bra verktyg för att behandla idrottsskador. Hos en fysioterapeut m fl kan du oftast få en adekvat bedömning om vilka ligament, skelettben och senor som är skadade. Det kan inte jag avgöra! Däremot kan jag, via kinesiska medicinen, hjälpa idrottaren till en snabbare återhämtning.