SHIATSU

Japansk meridian terapi - det bästa som finns!

Enkelt uttryckt är shiatsu

en behandling med sina rötter i Japan som bygger på liknande filosofi som kinesisk medicin (akupunktur, qigong) och thailändsk massage. 

Shi-atsu (som betyder fingertryck) utförs med hand- och fingertryck på tsubos (akupunkturpunkter) längs med kroppens energibanor (meridianer) i ett lugnt och inkännande sätt. Mottagaren. som är påklädd,  ligger på en madrass direkt på golvet (sanden om det görs på Maldiverna). Shiatsu kan upplevas som väldigt avkopplande, rofyllt och samtidigt energigivande. 


Vad gör shiatsu då?

Shiatsu anses stimulera kroppens självläkande förmåga och därmed stärka immunförsvaret, under förutsättning att mottagaren sköter sin kost och sitt leverne annars är det bara en temporär hjälp. Shiatsu kan också  öka kroppsmedvetenhet och få igång "må bra hormonerna".

Jag behandlar INTE specifika tillstånd utan arbetar istället tillsammans med kroppen för att den ska få göra det den är bäst på -självläkning. För att behandla specifika problem så hänvisar jag till Medical Mediums program för att lära dig vad din kropp behöver för att uppnå bästa möjliga hälsa. Gäller det menstruationsproblem och andra problem som kvinnor kan ha med fertilitet, klimaterie mm så kan jag vid behov ge akupunktur enligt kinesisk medicin.

Hur ofta behöver jag ta shiatsu?

Att gå på regelbunden behandling under en period är lite som att gå hos en PT för att lära sig nå önskat mål.  Det är samma sak med shiatsu. Mitt förslag är att gå en gång i veckan under några månader, trappa ned och återkom när du känner att du vill landa, inspireras eller bara påminnas om att du kan det här! Det är i alla fall vad jag önskar som terapeut - att se dig växa, utvecklas och bli stark!

Att tänka på inför och under en shiatsumassage:

1. Ha inga dofter på dig (parfymer, lotions, hårspray, make-up, after shave, nagellack).

2. Bär bekväma kläder och strumpor - det går att byta om i lokalen. Ta av smycken, klockor och örhängen.

3. Stäng av mobilen.

4. Frågor som uppstår under behandlingen kommer inte besvaras, vi jobbar med kroppen inte knoppen. 

5. Alla rökare undanbedes vänligt men bestämt. Nikotin och toxiner sitter nämligen kvar i din hud och lungor LÄNGE.

6. Äter du starka mediciner, antidepressiva eller använder droger (oavsett drog) får jag vänligt men bestämt avvisa dig. 

7. Har du alkohol i blodet ska du heller inte ta en shiatsu, dels för min skull men även för din egen.